Puzsér a Facebookon

Friss topikok

  • jana-ina: De jól mondod! (2015.01.09. 16:27) Havas Henrik: a bulvárherceg képmutatása
  • majashurka: @peti134: Nagyon félreérted a videót, itt nem a homoszexualitások szidásáról van szó, hanem arról,... (2014.06.27. 21:54) Fuck tolerance!
  • Anita Márton (törölt): Szerintem nagy butaság, amit mondták. A pszichoterápia még csak nem is hasonlít a gyónásra és egyá... (2013.11.09. 23:47) Az új idők istene
  • TGabi: Puzsér nem buta ember, de sajna eléggé félművelt. Itt van pl. ez a bulvár elleni, folyamatos jajve... (2013.07.07. 23:15) Mi a bulvár?
  • Hassak: Emlékszem arra, hogy mikor gyerek voltam, volt egy álmom. Olimpiai bajnok/olimpiai résztvevő akart... (2013.06.12. 14:19) Nemzeti aranyláz

A baloldal forradalma

2012.05.01. 07:59 :: Puzsér

https://www.youtube.com/watch?v=TscPmULU-tM

17 komment · 1 trackback

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://puzser.blog.hu/api/trackback/id/tr324481663

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Puzsér: Nem új baloldalt kell építeni 2012.05.03. 10:45:01

„A baloldal megújulásának ott kell kezdődnie, hogy elereszti a politikai logikát: abbahagyja a szociális bujtogatást, a másik oldal fasisztázását, a szavazók felvásárlását és korrumpálását. Továbbá mindennemű kapcsolatát felszámolja az üzleti világgal” –…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SarahConnor 2012.05.01. 11:13:32

Megvolt az értelme annak is, hogy a baloldal ezt mondta az ellenzékiségről, konkrétan üzenet volt ez a jobbnak. Több oldalról támadható. De lehet - és kell is - ettől messzebbre tekinteni. És igen, ott messzebb annak kellene lennie, amit mondasz: független, önálló és önjáró embereknek, akiket már nem lehetne holmi rap-számokban birka sleppnek nevezni. Csak olyan társadalomra lehetne valamit ráépíteni, akikben van annyi öntudat, hogy politikai pártok keretein túllépjenek, így számoljanak magukkal és a másikkal, és ahol nem az egy-egy ember jellemzője, hogy balos, jobbos, komcsi, libsi, stb. Amíg magunknak egy dimenziót adunk, a világ se lesz körülöttünk más, csak egydés.

nairobi1 2012.05.01. 11:16:07

Robikám,megbocsátottam neked a kétfilléres rtl klubbos celebköreidet,ezt majdnem megkönnyeztem annyira jó volt:D

Sola Scriptura 2012.05.01. 11:22:35

Szélsőközép zanzásítva...

spontan · http://erdekessegek.info 2012.05.01. 11:26:41

A pénz, a hatalom és a politika mindig is összefonódott. Ez mindig is így volt a történelemben mindenhol. Naivság azt gondolni, hogy ez másképpen is lehetne. Persze én is szeretném, de reálisan nézve úgy áll a dolog, hogy az emberek többsége mindig is olyan lesz, akiket egyszerű szlogenekkel meg lehet vezetni, pusztán azért, mert a kevésbé tájékozott emberek mindig is többen lesznek, mint a tájékozottak, és a tömegdemokráciában ezt a politikusok gátlástalanul ki is használják.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.05.01. 11:55:36

Puzsér nagyot zuhant az utóbbi években...

defenestratio · http://www.youtube.com/watch?v=SEuBeH4LCyU 2012.05.01. 12:32:42

Ez így önmagában csak egy naív szösszenet, teljesen esélytelen, hogy önként és dalolva majd jól eltűnnek, hogy a bankárvilág és a politika elengedje egymás kezét - mindent ők fognak uralni továbbra is. Lehet tüntetni ellene, ezek csak röhögnek egy jót, aztán minden megy tovább a maga szokásos útján. És ez nem csak magyar jelenség, szinte mindenhol így van. Bukó.

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2012.05.01. 12:54:09

Ez ki ez a faszi amúgy? Állítólag a tévében valami tehetség-szarságban nyomul, vagy mi.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.05.01. 13:45:27

Itt hét darab komment figyel, a Fideszfigyelőn zsáz fölött van.
Ahol az a téma, hogy a Fidesz a hibás, mert valaki megszegte a KRESZ-t.
Ennyit az önállóan gondolkodó emberekről és az utópiádról.

rockjano 2012.05.01. 14:29:28

Nagyon szépek a gondoltok és egyet is értek vele. Sajnos utópisztikusak is, soha nem lesz meg az üzleti világ nélkül a politika és nincs is meg sehol sem. A kettő része egymásnak.

Az egyébként hogy tehetséges emberek az üzleti világban elért sikereik után (miután már kellően meggazdagodtak) elkezdenek politikával foglalkozni szerintem nem baj...HA jól csinálják..nállunk persze nem de ez egy máskérdés...

Bizonyos szempontból hasonló egy nagy céget menedzselni mint egy országot.

A mai vezetésen pont az látszik hogy nincs üzleti tapasztalatuk. Szerintem maguk is elhitték hogy a szektorális különadók rendszere majd jó lesz és népszerű és nem mer majd senki ágálni ellene. Az hogy ez bizalomvesztést és tőkekivonást eredményezett ilyen mértékben arra talán még ők sem számítottak (csak minden szakértő)

defenestratio · http://www.youtube.com/watch?v=SEuBeH4LCyU 2012.05.01. 14:58:52

@rockjano: azért te is kicsit furcsán szemléled a dolgokat, az üzleti világnak - akár összefonódott a politikával, akár nem - egy a célja, hogy még több legyen neki, és ezt a többletet mindenáron megszerzi. Az eszközök tárháza végtelen, lehet megszorításnak, kamatnak, mentőcsomagnak, akárminek hívni, a lényeg, hogy a te zsebedből halássza ki a pénzt, és szépen beszippantsa magának. Nehogy azt hidd, hogy ha meggazdagszik, és politikusnak áll, akkor azt azért teszi, hogy az országának/népének stb. jobb legyen. Hanem azért, hogy a hasonszőrűeknek segítsen megteremteni a további törvényi feltételeket a profit további növelésére.

Az úgynevezett "bizalomvesztés" meg "tőkekivonás" stb. sem azért történik, mert egy picit lecsippentettek a hasznukból,(ami persze máshol szépen visszajön majd nekik,) ez mind része a globális tőkés szerencsejátéknak, amibe jól belerángattak mindenkit. Ezt lesd meg, érdemes, nagyjából ez az az irány, ami felé érdemes elgondolkodni a folyamatokról:

index.hu/gazdasag/vilag/2012/04/30/a_penzvilag_elpusztit_bennunket_majd_magat/

grammatika36 2012.05.02. 05:27:37

A magyar népre jellemző ez a birka - szemléletmód: tűr, tűr, igaz, aztán van egy pont, amikor robban (ld. Nekünk Mohács kell...). Az a baj, hogy nincs vita-kultúránk, kevés ember független igazán, és tényleg meg kéne tanulni önállóan gondolkodni. Robi, ritka vagy mint a fehér holló! De már az is jó, hogy a Te példád sokakat felráz a tespedtségéből, legalábbis remélem, hogy így lesz. Lehet, hogy utópia, amiről beszélsz, de én hiszem, hogy kellenek ilyen gondolatok, mert hová, jutunk, ha már gondolni sem lehet a változásra?

defenestratio · http://www.youtube.com/watch?v=SEuBeH4LCyU 2012.05.02. 10:56:05

@grammatika36: egyetértek, de még nem látom azt a pontot, amikor robban az egész, valószínűleg ha lesz ilyen, az hirtelen fog történni, talán amikor azok indulnak meg, akiknek már nincs vesztenivalójuk. Utána lesz a nehezebb, amikor alternatívát kell választani, ilyet egyelőre nem látni.

Ami Puzsér szereplését illeti, én még demokrácia rádiós (ha jól emlékszem valami ilyesmi volt a címe) korából ismerem, és emlékszem üdítő volt a többi "újságíróhoz" képest. Hogy most zsűriskedik, semmi jelentősége, csak egy meló, belenéztem a műsorba a múltkor, aztán láttam, hogy azt csinálja, amit kell: a szart szarnak nevezi.

Rekspa 2012.05.03. 13:18:52

Robi ez túl finomra sikeredett!:) Az Apokalipszis Zrt-ből kiindulva: Hány órát kellett kivágni, hogy "csak" ilyen legyen?;)

2012.05.03. 14:23:16

@grammatika36:
Robika művészlélek. Mint minden gondolkodásában valóban autonómiára törekvő egyed honunkban.
A művészet pedig, mint tudjuk, nem változtat semmin semmit* :P
Amúgy nem írom ide, hogy mit kívánok a politikusoknak, mert
akkor máris nyakamon a TEK* :D
A csillagokkal jelölt mondatok együtt, magyarázzák, hogy miért nem lmp (miért nem igaz a cím) magyarországon :D

Moan 2012.05.03. 19:48:35

Leszámítva az amúgy is harsány kacagással kísért mondatot a videóban, teljesen korrekt a szösszenet. Főleg az utolsó mondat ütős. :) A választás mindig az egyén kezében van...
Sajnos a legnagyobb baj, hogy egyszerű magyar szavak értelmezésében is óriási különbségek vannak ember ás ember között...Akkor mondatok esetében? Sőt politikai koncepciók esetében? Ott bukik el minden, hogy mindenki a saját értelmezése szerint látja a világot. Ezek a saját értelmezések meg hol ilyenek, hol olyanok... Erre építeni?
Előbb meg kéne tanulni EGYET ÉRTENI...
Ha ez nem megy, valamiféle helyes értékrend kellene az egyénnek, amit követhet. Ez amúgy nem lenne nehéz...Egy kicsivel több szív és jóság, törődés és figyelem másokra... Jó alap lenne a további építkezéshez.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.05.04. 01:22:36

Szerintem itt nem csupán a baloldalról van szó- nyugodtan kiterjeszthetjük ezt az egész társadalomra, avagy: mi okozza a civil társadalom, a polgári gondolkodás ("keresztény-konzervatív-polgári") halálát.

menekulttabor.blog.hu/2012/04/13/gondolatok_kopp_maria_eletmuve_kapcsan

érdekes egyébként, hogy Puzsérral mennyire egy kerékre jár az agyunk. de én sokkal mélyebbre hatolok, míg ő nem mer igazán belemenni a mélyvízbe. És erre büszke is vagyok.

A blogposztjainak 2/3-3/4-e kiegészíthető, mélyebb összefüggésekbe helyezhető.

Most csak így kapásból: a schmitt pált joggal ekéző posztjánál kimaradta, hogy a "csapatsportok" különösen a foci, milyen kiemelt szerepet töltenek be a célzott és módszeres agymosásban. Csak címszavakban: gőzlevezető szelep, a játékosokon-palánkokon lévő reklámok, annak az érzése, hogy az a 11 ember az "Én csapatom" pl. a nemzeti válogatott esetén (az a 11 ember ugyan már mitől képviselne engem? semmitől), a "kenyeret és cirkuszt" c. gondolatkör, ja és: a felcsúti focista épülő stadionjai, meg a fradi megvétele, alles zusammen potom 70 milliárd forintért. _70 MILLIÁRD FORINTÉRT_ 70 ezer millió forintért. 3 és fél millió húszezres. Persze tudom, ez számlapénzként van jelen, csak a szemléltetés kedvéértmondom.

Na mindegy. Végülis jó arcnak tartom a Puzsit. Ó igen, 1 fontos dolog: 1000-ből tán ha egy embernek van annyira nyitva a szeme, mint neki. Persze még sokat kell neki tanulnia. Ez különben is olyan ösvény, hogy minél többet tud, annál boldogtalanabb lesz az ember.

Harsanyi 2012.05.05. 23:08:32

Ó én nagyon is odaillőnek érzem a kacagást. Hiszen felsorolhatjuk, hogy miként kéne viselkedniük a politikusoknak, milyen célt kéne szem előtt tartaniuk a társadalom boldogulása és fejlődése érdekében. Na de miért tennék? Nem érdekük. Már csak 2 év van a választásokig, de én egyik ellenzéki pártot sem érzem hitelesnek. Hiszen akik 8 évig voltak kormányon, miért nem tették akkor a dolgukat amikor lehetett, a többieket meg tudjuk merre húznak.
Sajnos valami nagyon rossz felé közelítünk.
süti beállítások módosítása